Císařský trhanec se skořicovým dipem
Ingredience na trhanec ( 2 porce)
- 130g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce - žloutek a bílek zvlášť
- 250ml mléka
- hrst brusinek
- rum
- Ghíčko na opečení
- Med
Ingredience na skořicový dip
- Zakysaná smetana
- Med dle chuti
- Skořice dle chuti
Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do mísy. Mléko a žloutky prošleháme metličkou a vmícháme k mouce. Mělo by vzniknout hladké, lívancové těsto. Bude-li se Vám zdát těsto příliš řídké, nebojte se přidat malinko mouky navíc.
Bílky, se špetkou soli, vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Nakonec přidejte i brusinky, které byly předem namočené v rumu.
Na přípravu trhance si nachystáme větší pánev, ideálně takovou, ke které máme poklici. Na pánev dáme rozehřát Ghíčko. Na něj nalejeme těsto, přikryjeme poklicí a na velmi mírném plamenu opékáme. Jakmile bude spodní strana dozlatova opečená, obrátíme trhanec a po chvíli jej pomocí dvou vidliček natrháme na menší kousky. Zakapeme medem, důkladně promícháme a můžeme servírovat se skořicovým dipem, který připravíme jednoduše smícháním zakysané smetany, skořice a medu.