Citronový steak z tuňáka s bylinkami a pečenými brambory
Kus čerstvé ryby, citron, libeček, česnek, kvalitní olivový olej, sůl - pár ingrediencí, z kterých připravíte velkou parádu!
Ingredience na 2 porce
- 2 steaky z tuňáka (cca 150g)
- 1 větší stroužek česneku
- Hrubozrnnou sůl
- Libeček
- Citron
- Olivový olej
Česnek, sůl, libeček, šťávu z půlky citronu a 2 lžíce olivového oleje vložíme do hmoždíře a utřeme pastu. Směsí potřeme steaky z tuňáka a necháme v lednici 2 hodiny odležet.
Uleželé steaky opékáme na grilovací pánvičce nebo na grilu přibližně 2 minuty z každé strany.
Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory ve slupce s cibulí a zeleninový salát.
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Poté scedíme, překrojíme na půl, vyskládáme na plech, potřeme olivovým olejem, a dle potřeby dosolíme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a pečeme v troubě rozpálené na 200 stupňů dokud brambory pěkně nezezlátnou.
Salát z Pak Choi s pažitkovým dresingem
- 2 hlavičky salátu Pak Choi
- 2 hrstky rukoly
- pár cherry rajčátek
- 1 jarní cibulka
Dresing
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička medové hořčice
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- svazek pažitky
- sůl a pepř