Kořeněný perník s cuketou
Náš oblíbený recept na velmi chutný a vláčný perník. Navíc je úplně bez vážení - tzv. hrníčková rychlovka.

Ingredience
- 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek třtinového cukru (dle chuti můžete přidat)
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 3 vejce
- 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového olej
- 1/2 - 1 hrnek mléka
- Špetka soli
- Hrst nasekaných vlašských ořechů
Postup
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Cuketu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Odměříme přibližně 2 hrnky a dáme do větší mísy. Promícháme spolu s ostatními surovinami - tedy s moukou, cukrem, práškem do pečiva, skořicí, zázvorem, solí, vajíčky, rozpuštěným kokosovým olejem a nasekanými oříšky. Mléko přidáváme dle potřeby. Těsto by nemělo být moc husté.
Plech o rozměru cca 38 x 29 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Vlijeme na něj těsto, rovnoměrně rozetřeme a pečeme přibližně 20-30 minut.
Ke kávičce chutná skvěle jen tak samotný nebo ještě lépe v kombinaci s kopečkem vanilkové zmrzliny!




