Müller mascarpone jogurty Novinka na trhu
Při této příležitosti jsem vyjela spolu s kamarádkama na celodenní výlet do Prahy. Naše blogerka Elly, Bohyně kuchyně, musela pracovat, ale já s Marki a úžasnou Zoe, jsme si opravdu užívaly. Krásně svítilo sluníčko, teplota šplhala k 18 stupňům, takže jsme spoustu času
strávily venku procházkou kolem Vltavy. Jako správné ženské jsme mrkly i po obchodech, zašly na něco dobrého k snědku a samozřejmě jsme nemohly vynechat zmrzlinu ve zmrzlinárně Angelato.
A odpoledne hurá do překrásného střešního apartmá MOOo. Zde se konala již zmiňovaná testovací čtenářská akce magazínu Žena-in. Ve spolupráci se společností Müller pro nás byly připraveny novinky ze světa mléčných výrobků. Müller už nejsou jen krémové jogurty, dvousložkové mix jogurty, mléčné rýže, mléčné a kávové nápoje. Nyní najdete v regálech něco mezi jogurtem a dezertem - Müller mascarpone jogurt. Vybírat můžete z několika variant - kombinace meruňka/broskev, višeň, mango, jahoda a tradičně i bílý mascarpone jogurt bez příchutě.
Tyto kelímky vám pomohou vykouzlit během chvíle dezerty, kterými překvapíte každou nečekanou návštěvu. Mascarpone jogurt stačí pořádně promíchat, ovocná složka je na spod kelímku a nakombinovat např. s granolou, lupínky, čerstvým ovocem, pečenými jablíčky nebo hruškami, oříšky, piškoty a čokoládou.
Pokud máte víc času a chcete se blýsknout před svou rodinou, připravte sladkou snídani - lívance s mangovým jogurtem a čerstvým ovocem vylákají z postele i toho největšího spáče.
Tip na výborné lívance podle Bohyně kuchyně:
- 1 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 130 ml plnotučného mléka
- špetka soli
- 140 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru krupice
Ze všech uvedených surovin připravíme hladké těsto a pak už jen smažíme zlatavé lívanečky. Na talíři doplníme Müller mascarpone jogurtem dle chuti a ozdobíme čerstvým ovocem.
A to stále není všechno. Z jogurtů můžete vyzkoušet připravit i zmrzlinu. Müller mascarpone stačí jen promíchat, dát do misky a vložit do mrazáku. Jemnější zmrzliny, bez ledových částeček dosáhnete, když každých 15 - 20min promícháte směs metličkou. Za mě nejlepší kombinace je meruňka/broskev. Ideální tip na léto, co říkáte? :)