Testujeme ryby Nowaco 1/2

16.01.2020

Blíží se Vánoce a s ním i období rybích receptů. Testování ryb od značky Nowaco tedy přišlo ve správný čas. Měla jsem možnost ochutnat filé z mořských štik z Kanady a Argentiny a "svíčkové" filé z tresky z Aljašky. 

Recept na výbornou rybu v papilotě se vám ale bude hodit kdykoliv, když dostanete chuť na rybu. Pro tento recept jsme na kulinářské testovací akci zvolili "svíčkovou" z tresky z Aljašky. Byla naprosto skvělá! Tento recept nadchnul všechny účastníky akce! Originální příprava, pečení jednotlivých porcí samostatně v pečícím papíře zajistilo, že ryba byla krásně šťavnatá a její chuť se propojila s ostatními ingrediencemi. Určitě vyzkoušejte, například když vám přijde návštěva a vy ji budete chtít ohromit zajímavým jídlem.

Ryba v papilotě

Připravit se tak dá jakákoliv ryba, jak už jsem zmínila výše, my vyzkoušeli "svíčkovou" z tresky z Aljašky od Nowaco. Kouzlo této přípravy spočívá v uzavření připravené ryby do jakéhosi balíčku, který vyrobíme z pečícího papíru nebo alobalu.  

Do papiloty zabalíme vždycky rybu, kterou osolíme a ochutíme bylinkami. Doplníme ji zeleninou, sýrem, případně trochou omáčky, smetanou.  Hlavní je, balíček důkladně přehnout, aby se utěsnil a neutíkala ani vůně, ani šťáva. 

Hotové balíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, přibližně 15 až 20 minut. Záleží i na velikosti ryby, kterou připravujeme. Vyšší filé budeme pochopitelně péct o něco déle.