Perník z jablek
A máme tady další podzimní
recept. Dokonalý, vláčný a rychlý moučník, který doma
děláme už dlouhá léta. Sice v receptu není perníkové koření, ale tento název je u nás doma již tak zažitý, že jej nehodlám měnit. Je to prostě perník plný jablíček bez perníku :)

Ingredience
- 750g nahrubo nastrouhaných jablek
- 500g polohrubé mouky
- 350g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 2dcl oleje
- 1 a ½ lžičky sody
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce kakaa
- Vlašské ořechy
Jablka zbavíme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle do velké mísy. Přidáme celá vejce, olej, oba cukry a důkladně zamícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku a kakao, přidáme sodu, skořici a také promícháme.
Moučnou směs postupně vmícháme do jablečné. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Povrch perníku posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Pečeme v předehřáté troubě
na 180 stupňů zhruba 30 - 40 minut.

